Film

Deze collectie bestaat uit een 5.100-tal geluids- en videocassettes, en ongeveer 600 filmrollen van diverse formaten. Het Librado-archief, opgeslagen op verschillende types banden, vormt de hoofdmoot van deze afdeling en is geïnventariseerd via een Excel-bestand. De banden werden sequentie per sequentie toegankelijk gemaakt (in totaal 93.000 beschrijvingen). De filmrollen zijn hoofdzakelijk afkomstig van de door de "liberale gedachte en actie" en door het Willemsfonds verzorgde gastprogramma's op de BRT. Naast de video- en filmcollectie bewaart het Liberaal Archief een aantal toespraken op grammofoonplaten en audiocassettes.


Een gelukkig land...! 1954-1958.

Deze propagandafilm van de Liberale Partij belicht met het oog op de parlementsverkiezingen van juni 1958 de verwezenlijkingen van 4 jaar liberale regeringsdeelname (de socialistisch-liberale regering Van Acker IV). Met name het beleid van de liberale ministers Henri Liebaert (Financiën), Omer Vanaudenhove (Openbare Werken) en René Lefèbvre (Landbouw) komt uitvoerig aan de orde.

U kunt de film hier bekijken in FLV-formaat. De film (scenario: Marc Mertens, regie: Jef Leyssens) duurt in totaal 20 minuten en werd om praktische redenen opgesplitst in 5 fragmenten. Na het openen van het nieuwe venster beginnen de films automatisch te spelen.

bekijk deel 1/5 van Een gelukkig land...!  (FLV, 3 min 27)
bekijk deel 2/5 van Een gelukkig land...!  (FLV, 4 min 19)
bekijk deel 3/5 van Een gelukkig land...!  (FLV, 4 min 6)
bekijk deel 4/5 van Een gelukkig land...!  (FLV, 4 min 31)
bekijk deel 5/5 van Een gelukkig land...!  (FLV, 4 min 22)

.