Bekijk ook de nieuwsbrief van het Liberaal Archief
Wenst u ook deze nieuwsflash in uw emailbox te ontvangen? Schrijf in door een blanco mail te sturen naar nieuwsbrief-subscribe@liberaalarchief.be.

Uitgeverij Snoeck en het Liberaal Archief
nodigen u vriendelijk uit op de voorstelling van het boek


van professor Guy Schrans

Van Wit naar Blauw. Gent tussen 1780 en 1842

met toelichting door professor Walter Prevenier

op donderdag 14 oktober 2010 om 17.30 u. in de Blauwe Zaal
van het Liberaal Archief vzw, Kramersplein 23, 9000 Gent


Tussen 1780 en 1842 was Gent immers een stad in volle metamorfose door de overgang van het Ancien Rťgime naar de hedendaagse tijd.

Deze boeiende periode beschreef professor Guy Schrans in zijn nieuwste boek, Van Wit naar Blauw. Gent tussen 1780 en 1842. In een levendig verhaal schetst hij de veranderingen die de stad doormaakte. Hoe werd de stad bestuurd? Hoe evolueerde de stad op sociaal- economisch vlak en op het vlak van urbanisatie en openbare werken? Welk vermaak was er? Welke rechtbanken spraken zich uit over betwistingen?

Met talrijke voorbeelden schetst professor Schrans bekende en minder bekende Gentenaars, de politieke en religieuze conflicten, de werking van de stadsdiensten (financiŽn, onderwijs, brandweer en politie, openbare verlichting, sociale bijstand), de industriŽle revolutie en de schrijnende arbeidsomstandigheden, literaire en wetenschappelijke initiatieven, waarbij hij ook verbanden legt tussen al die ontwikkelingslijnen. Elke bladzijde getuigt niet alleen van de passie van de auteur voor zijn stad, maar ook van zijn gedegen kennis van de geschiedenis ervan.

Het boek is een boeiende en heldere synthese die elke Gentenaar zal aanspreken.

Klik hier om het boek te bestellen.© 2010 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be