Bekijk ook de nieuwsbrief van het Liberaal Archief


Een extra voorstelling van het nieuwe boek van Karel Poma

Voor wie er vorige week te Antwerpen niet kon bij zijn, organiseert het Liberaal Archief een extra voorstelling van het nieuwe boek van minister van Staat Karel Poma, deze keer te Gent.

Het Liberaal Archief en uitgeverij Garant nodigen u dan ook graag uit op dinsdag 7 oktober 2014 om 18 uur in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gent, voor de tweede voorstelling van:

DE VERLICHTING BELICHT

poma-deverlichting

PROGRAMMA

 • verwelkoming en laudatio door Jan Kerremans, voorzitter Liberaal Archief
 • voorstelling door prof. dr. Dirk Verhofstadt, U Gent
 • slotwoord door minister van Staat Karel Poma
 • Aansluitend wordt u een receptie aangeboden door het Liberaal Archief.

  Aanmelden en het boek bestellen kan via het elektronisch antwoordformulier, per mail (deverlichtingkarelpoma@liberaalarchief.be) of telefonisch (09/221.75.05)

  Minister van Staat Karel Poma (1920), liberaal en vrijdenker in hart en nieren, brengt met zijn boek De Verlichting belicht een nieuwe versie uit van zijn in 2009 gepubliceerde De Verlichting, pijler van onze beschaving. Hij schreef een aantal bijkomende hoofdstukken en vulde de bestaande hoofdstukken aan met nieuwe gegevens en gedachten. Hij wil met De Verlichting belicht vooral aantonen dat de Verlichting aan de bakermat ligt van het liberalisme, grote invloed heeft gehad op onze Europese en Westerse beschaving, en dat deze invloed nog steeds brandend actueel is.

  De Verlichting belicht telt 370 pagina's. Het boek is op de voorstelling uitzonderlijk te koop aan de prijs van 25. Daarna kost het 35.

   

  2014 Liberaal Archief
  Kramersplein 23
  B-9000 Gent
  tel + 32 9 221 75 05
  fax + 32 9 221 12 15
  info@liberaalarchief.be
  www.liberaalarchief.be