Lees ook de nieuwsbrief van het Liberaal ArchiefHet Liberaal Archief en Liberales
nodigen u graag uit op de voorstelling van het boek van


Assita Kanko

De tweede helft
Tijd voor een nieuw feminisme

op woensdag 18 november 2015 om 20 uur
in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief

Assita Kanko op kaft van boek

Assita Kanko, Belgische van Burkinese afkomst, is politica voor de MR, auteur, manager in een Belgisch familiebedrijf en kernlid van de denktank Liberales.

In haar nieuwe boek De tweede helft - Tijd voor een nieuw feminisme - wisselt ze getuigenissen uit haar eigen leefwereld af met harde feiten en cijfers over de rol van vrouwen in onze samenleving en in de wereld. Haar dwingende boodschap en conclusie is dat vrouwen ("de tweede helft") nog altijd onvoldoende naar waarde geschat worden. Ze heeft het in haar boek onder meer over het glazen plafond, onderwijs voor meisjes, huiselijk geweld en vrouwenbesnijdenis, waarvan zij zelf het slachtoffer was in haar geboorteland Burkina Faso.

Het resultaat is een gepassioneerde oproep tot een hernieuwd feminisme, een oproep die niemand onbewogen laat: "We moeten het anders doen. We moeten onze schoenen, met of zonder hakken, in de hand nemen en er hard en luid mee op de tafels slaan, in gemeenteraden, parlementen en universiteiten."

Het boek wordt voorgesteld door prof. em. dr. Etienne Vermeersch. Daarna wordt de auteur geïnterviewd door prof. dr. Dirk Verhofstadt.

De toegang is gratis, maar inschrijven is nodig en kan via het elektronisch formulier, via mail (info@liberaalarchief.be) of telefonisch (09/ 221.75.05).

Klik hier voor meer informatie over het boek.

İ 2015 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be