Lees ook de nieuwsbrief van het Liberaal ArchiefHet Liberaal Archief, het Willemsfonds Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Uitgeverij ASP nodigen u graag uit op de voorstelling van het boek

Esthetiek der steden

van Karel Buls

Ingeleid en vertaald door Els Ampe, onder redactie van Johan Basiliades

op maandag 30 november om 19 uur
in het Archief en Museum voor het Vlaamse Leven te Brussel (AMVB)
Arduinkaai 28, te 1000 Brussel


kaft van boek Esthetiek der steden

Programma:
  • Inleiding door Eric Demarbaix, historicus en "Brusselkenner"
  • Voorstelling door Els Ampe, schepen van Openbare Werken en Mobiliteit van de stad Brussel, en Brussels parlementslid

Esthétique des villes van Karel Buls verschijnt in 1894. In het boek ontvouwt Buls, op dat moment burgemeester van Brussel, zijn ideeën over urbanisatie en stadskernvernieuwing, en past ze toe op zijn stad. Het is een boek dat geschreven is vanuit de dagelijkse praktijk van een politicus die droomt van stadsverfraaiing en voor de realisatie ervan moet samenwerken met architecten en planners. Zijn moderne visie op stadsontwikkeling kan ook vandaag nog steeds beleidsmakers inspireren. Maar niet zelden botsen zijn ideeën met deze van de koning-urbanist Leopold II. Zo verzet Buls zich openlijk tegen de plannen van de koning voor de aanleg van de Kunstberg.

Deze heruitgave en vertaling van Esthétique des villes is het derde boek dat wordt uitgegeven in de reeks Stadslucht maakt vrij, een reeks met als doel een positieve (en liberale) visie op Brussel en het stedelijk beleid te ontwikkelen.

Aanmelden voor deze boekvoorstelling kan via elektronisch formulier, telefonisch (09/221.75.05) of via mail (info@liberaalarchief.be)

Het boek is op de voorstelling met reductie te koop.

© 2015 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be