Lees ook de nieuwsbrief van het Liberaal ArchiefHet Liberaal Archief en Liberales nodigen u graag uit op de

Prijsuitreiking Liberales Boek 2015

"Ongelijk maar fair" van prof. dr. Marc De Vos

op donderdag 28 januari 2016 om 20.00u
in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gentongelijk maar fair


Ongelijk maar fair van prof. dr. Marc De Vos werd uitgeroepen tot Liberales-boek van 2015. De jury, samengesteld uit Sylvain Peeters (voorzitter van De Mens.nu), Marnix Verplancke (journalist), Lieven Monserez, Claude Nijs en prof. dr. Dirk Verhofstadt (kernleden van Liberales), looft de genuanceerde visie van de auteur in het ongelijkheidsdiscours. Marc De Vos wil vooral aantonen dat 'de economische groei - hoe ongelijk ook - nog altijd de belangrijkste en meest efficiŽnte manier is en blijft om het lot van allen te verbeteren.' Hij verzet zich met alle kracht tegen zij die het ongelijkheidsdiscours op een dogmatische manier uitbuiten en daarmee de angst en afgunst in onze samenleving aanwakkeren.

Daarnaast worden ook de boeken Een jaar na Charlie Hebdo van Willy Laes en Illusies voor gevorderden van Maarten Boudry voorgesteld. Dit jaar wordt ook de 75ste verjaardag herdacht van de Four Freedoms Speech van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. Prof. dr. Dirk Verhofstadt geeft toelichting bij zijn essay De vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt. Alle aanwezigen krijgen dit laatste boek mee als nieuwjaarsgeschenk.

De toegang is gratis, maar inschrijven is nodig en kan via het elektronische inschrijvingsformulier, telefonisch (09/221.75.05) of via mail (info@liberaalarchief.be).

 

© 2015 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be