Lees ook de nieuwsbrief van het Liberaal ArchiefHet Liberaal Archief, Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis en de Vlaamse Geschiedkundige Kring nodigen u graag uit op de

Nacht van de geschiedenis

Over klassenverschillen aan tafel en gedeelde muzieksmaak

op dinsdag 22 maart 2016 om 20 uur
in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gent


De Nacht van de Geschiedenis heeft dit jaar als thema "smaak", in de meest uiteenlopende betekenissen. In de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief kan je op dinsdag 22 maart een avond smaakvolle geschiedenis beleven met twee lezingen, over eten en muziek.

Prof. dr. Peter Scholliers (VUB) is expert in voedingsgeschiedenis. Hij vertelt over de smaak van de noodzaak en die van de luxe. Smaken verschillen, maar verschillen ze ook naargelang je arm of rijk bent? Hoe gingen de verschillende klassen doorheen de geschiedenis aan tafel? Wat werd er zoal geserveerd, en is "goede smaak" een kwestie van standing?

Gert Keunen is muziekpublicist, componist en docent (onder meer aan HoGent School of Arts). Hij heeft het over gedeelde smaak in de geschiedenis van de muziekindustrie. Wie of wat gaat onze muzieksmaak bepalen? Hoe spelen muziekproducenten in op die smaak om een hit te creŽren? En wat met de "alternatieve mainstream", muziek die flirt met het undergroundcircuit maar toch door velen "gesmaakt" wordt.

Ook het decor is toepasselijk. In de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief loopt nog tot 8 april een tentoonstelling met menukaarten uit de collectie. Klik hier voor een voorsmaakje en meer informatie over de tentoonstelling.

Deze avond is een initiatief van Amsab-ISG, het Liberaal Archief en de Vlaamse Geschiedkundige Kring. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig en kan via het elektronisch inschrijvingsformulier, telefonisch (09/221.75.05) of via mail (info@liberaalarchief.be).

Klik hier voor meer algemene informatie over de Nacht van de Geschiedenis.


logos

© 2016 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be