Lees ook de nieuwsbrief van het Liberaal Archief


Van 22 april tot en met 1 mei 2016 is Gent weer dť bloemenstad van Vlaanderen. De Gentse FloraliŽn zijn aan hun 35ste editie toe, en kiezen dit keer voor een nieuw concept. Er wordt tentoongesteld op diverse sites in de stad, waaronder ook in het Liberaal Archief.

Wij nodigen u dan ook graag uit een bezoek te brengen aan de tentoonstelling


Gent, vier eeuwen in bloei


Gent, vier eeuwen in bloei toont unieke en zeldzame boeken uit de waardevolle bibliotheek van de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde, organisator van de Gentse FloraliŽn, en daarnaast historische affiches, foto's en schilderijen afkomstig uit de collectie van de KMLP.

Het bloemrijke verleden van Gent staat centraal in de tentoonstelling, en wordt in drie grote thema's belicht: de eeuwenlange belangstelling voor de plantkunde in Gent en Vlaanderen, de ontwikkeling van de horticultuur in het Gentse en de historiek van de FloraliŽn.

Deze tentoonstelling is een realisatie van Renť De Herdt (historicus en vrijwillig medewerker bibliotheek KMLP) en prof. dr. Ronald Viane (bibliothecaris KMLP), in samenwerking met het Liberaal Archief.

Wanneer: van 22 april 2016 tot en met 1 mei 2016, elke dag van 9.00 tot 18.00 uur.

Waar: in de Blauwe zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent, in de nabijheid van de FloraliŽnsites Sint-Pietersplein, Leopoldskazerne en Citadelpark.

De toegang voor deze tentoonstelling is gratis!

Klik hier voor een voorsmaakje van de tentoonstelling
Klik hier voor een reeks porseleinkaarten over de sierteelt en het Gentse casino
Klik hier voor algemene informatie over de FloraliŽn en de andere tentoonstellingssites


© 2016 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be