Het Liberaal Archief, het Centrum Ronde van Vlaanderen en uitgeverij Bonte nodigen u graag uit op de voorstelling van het boek

Tommy Boy. Simpson getekend
Van Geo De Buyser en Johan Van Win

op woensdag 28 juni 2017 om 20 uur,
in het Centrum Ronde van Vlaanderen, Markt 43,
9700 Oudenaarde


Tommy Boy. Simpson getekend

Tom Simpson overleed deze zomer exact 50 jaar geleden, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. De plaats waar hij stierf is sindsdien een iconische plaats voor vele wielerfanaten.

Getroffen door dit drama tekende Georges De Buysser, alias Geo, een reeks tekeningen over de laatste dag van deze onfortuinlijke renner. Vijf jaar later verschenen de tekeningen in Sport 70. Nog later combineerde Geo de tekeningen met stripbanden en creëerde zo een volledig stripverhaal over dit wielerdrama.

Geo is gewezen illustrator en vormgever van sportbladen als Sport 70 en Sport 80 en werkte eerder mee aan de tentoonstelling Archief Sportief! van het Liberaal Archief. In Tommy Boy. Simpson getekend illustreert hij niet enkel de laatste uren, maar ook de succesvolle carrière en het privéleven van Tom Simpson.

Tommy Boy. Simpson getekend is een boek waarin de passie voor het wielrennen hand in hand gaat met de passie voor het tekenen, en een waardig eerbetoon aan deze renner.

illustraties uit boek Tommy Boy
Programma:

Verwelkoming door Geert Joris, directeur Centrum Ronde van Vlaanderen

*

Inleiding door Peter Laroy, directeur Liberaal Archief

*

Gelegenheidstoespraak door Jan Van den Berghe,
gewezen sportjournalist en oud-collega van Geo

*

Receptie

Op deze gratis boekvoorstelling is iedereen welkom.
Inschrijven is wel nodig. Klik hier of stuur een mail naar info@liberaalarchief.beSamenleven met gezond verstand - 14 juni 2017 - 20 u. - Liberaal Archief

Samenleven met gezond verstandHet nieuwe boek van filosoof en publicist Patrick Loobuyck kon onmiddellijk bij verschijning rekenen op heel wat positieve reacties van diverse opiniemakers. Reden te meer om een forum te geven aan Patrick Loobuyck, die in september 2016 nog een fel gesmaakte Rawls-lezing bracht in de Blauwe Zaal. In het boek gaat hij op zoek naar positieve elementen in ons huidige samenlevngsmodel. We mogen ons niet uit elkaar laten spelen door populisme en negativisme, maar we moeten ons inspannen om te verbinden in plaats van te polariseren.

Deze boekvoorstelling is een activiteit van het Liberaal Archief in samenwerking met Liberales en boekhandel Limerick.

 

© 2017 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be