Het Liberaal Archief en Liberales nodigen u graag uit op volgende activiteiten in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gent


5de John Rawls-lezing door prof. dr. Patrick Loobuyck

Donderdag 29 september 2016, 20 uur

loobuyck

Inleiding door Liberales-kernlid Kasper Ossenblok

Prof. dr. Patrick Loobuyck, academicus, schrijver en opiniemaker, haalt regelmatig de media met gedurfde standpunten over de relatie kerk en staat, het seculariseringsproces in het Westen, tolerantie en pluralisme. Hij is een van de oprichters van de vzw LEF, die pleit voor een onafhankelijk vak over levensbeschouwing en ethiek in alle onderwijsnetten.

Klik hier om aanwezig te zijn

 

 

Boekvoorstelling Salafisme versus democratie van prof. dr. Dirk Verhofstadt

Donderdag 13 oktober 2016, 20 uur

loobuyck

Inleiding door Gwendolyn Rutten, voorzitter Open VLD, en voorstelling van het boek door de auteur

Prof. dr. Dirk Verhofstadt onderzoekt de verhouding tussen de radicale islam en een weerbare democratie. Daarbij focust hij op salafistische organisaties en de terreuraanslagen die in hun naam gebeuren. Vormt het salafisme een bedreiging voor de democratie? En hoe kunnen we ons daartegen verweren binnen de krijtlijnen van de rechtstaat?

Klik hier om aanwezig te zijn

 

 

Boekvoorstelling Over God van prof. em. dr. Etienne Vermeersch

Woensdag 19 oktober 2016, 20 uur, in samenwerking met uitgeverij Vrijdag

loobuyck

Christenen geloven dat God almachtig en liefdadig is. Maar waarom is er dan lijden en kwaad in de wereld? Met een onontkoombare overtuigingskracht toont prof. em. dr. Etienne Vermeersch aan dat we het bestaan van God zowel op rationele als op ethische gronden niet kunnen aannemen. Alles wat positief is in de wereld en de Bijbel kunnen we op een rationele manier verklaren. Alles wat negatief is, wordt volkomen absurd en onbegrijpelijk indien we in het bestaan van God geloven.

Klik hier om aanwezig te zijn

 

 

Alle activiteiten zijn gratis, maar aanmelden is nodig. Klik op het elektronische antwoordformulier, bel even naar 09/221.75.05 of mail naar info@liberaalarchief.be
Er staan nog heel wat meer activiteiten op de agenda van het Liberaal Archief.
Klik hier voor het volledige najaarsprogramma

2016 Liberaal Archief
Kramersplein 23
B-9000 Gent
tel + 32 9 221 75 05
fax + 32 9 221 12 15
info@liberaalarchief.be
www.liberaalarchief.be