Integrale teksten

Prof. dr. Marcel Bots. Beknopte geschiedenis van de Liberale Partij (1846-1989) (met aanvullingen voor de periode 1988-2012 door Prof. dr. Walter Prevenier).
Bart D'hondt. Geschiedenis van het Brugse Willemsfonds (1872-2000) (integrale tekst in pdf). Hoofdstuk uit: Juul Hannes (red.), De charme van de rede. Huldeboek Albert Claes. Een uitgave van de Julius Sabbe Studiekring Brugge en het Liberaal Archief, 2004.
Bart D'hondt. Vaste waarden in Gent.
Prof. dr. Juul Hannes. Met de fiscale bril bekeken. Vlaanderen in BelgiŽ, 1830-1914.
Prof. dr. Walter Prevenier. Willy De Clercq: Een Belgisch politicus van Europees formaat (integrale tekst in pdf). Biografisch hoofdstuk uit: Walter Prevenier, Clair Ysebaert en Luc Pareyn (red.), Vijftig jaar liberale praxis. Willy De Clercq vijfenzeventig jaar Uitgave van het Liberaal Vlaams Verbond en het Liberaal Archief, 2002.
Prof. dr. Walter Prevenier. De betekenis van Frans Grootjans in het politieke bestel (integrale tekst in pdf). Biografisch hoofdstuk uit: Terugblik in zorg en hoop. Frans Grootjans aan het woord. Uitgave van het Willemsfonds en het L.V.V. m.m.v. het Liberaal Archief, 1990.
Prof. dr. Walter Prevenier. Herman Vanderpoorten in de Belgische politiek 1949-1984 (integrale tekst in pdf). Biografisch hoofdstuk uit: Op de lippen van Herman Vanderpoorten. Uitgave van het Willemsfonds en het L.V.V. m.m.v. het Liberaal Archief, 1987.
Prof. dr. Walter Prevenier. Vijfentwintig jaar Vlaamse liberalen (1972-1997).
Prof. dr. Guy Schrans. Vrijmetselaars te Gent in de XVIIIde eeuw.
Piet Van Brabant. Omer Vanaudenhove, een bruggenbouwer(integrale tekst in pdf). Biografisch hoofdstuk uit: S. Vanaudenhove en L. Pareyn (red.), Omer Vanaudenhove, een bruggenbouwer. Uitgave van het Liberaal Vlaams Verbond en het Liberaal Archief, 2002.
Andrť Vanhoutryve. De Van Maerlant's Zonen in het Brugs Koninklijk Atheneum (integrale tekst in pdf). Hoofdstuk uit: Juul Hannes (red.), De charme van de rede. Huldeboek Albert Claes. Een uitgave van de Julius Sabbe Studiekring Brugge en het Liberaal Archief, 2004.

 

  Inventarissen

Inventarissen en archiefoverzichten.

 

  BibliografieŽn

BibliografieŽn uitgegeven door het Liberaal Archief.
Merkwaardige reekspublicaties.

 

top