Joepie, vakantie!!!!

Vakantie. Dit woord roept vele beelden tegelijk op. Dolce far niente, verre reizen, hotels, uitstappen, terrasjes, kamperen, noem maar op. Alles wat ertoe leidt om de batterijen weer op te laden. Het roept ook beelden op van kinderen op zee- of bosklassen, nu volledig ingeburgerd, maar ooit in het leven geroepen door enkele liberale verenigingen in de strijd tegen de armoede.

De liberalen namen heel wat initiatieven in het kader van armoedebestrijding maar vooral vanuit de visie “Help u Zelve”: mensen moesten de kans en de nodige omkadering krijgen om zelf iets aan hun situatie te verbeteren, vooral door onderwijs en vorming.

In samenwerking met de Socio-culturele vereniging van Liberale Vrouwen werkte het Liberaal Archief de reizende tentoonstelling Help u Zelve uit, over liberale emancipatie en ontvoogding. Zij is nog te bezichtigen in de Blauwe Zaal van 1 tot en met 10 augustus, van maandag tot vrijdag (9-17 u.). Voor meer info, klik hier. U kan ook virtueel reeds een kijkje nemen, klik daarvoor hier.

Wij wensen iedereen een bijzonder fijne en ontspannen vakantie!

Ook het Liberaal Archief doet even archiefdozen en boeken toe, en dit van maandag 18 juli tot en met vrijdag 29 juli. Vanaf 1 augustus staan we weer volledig tot uw dienst.

Kramersplein 23 - 9000 Gent T 09 221 75 05 info@liberaalarchief.be www.liberaalarchief.be